Jannes op weg naar de Zuidlaardermarkt

WACHTUM - Zuidlaren staat morgen in het teken van de jaarlijkse Zuidlaardermarkt. Voor hengstveulen Jannes een spannend moment.
Paardenhandelaar Henk Wilting uit Wachtum wil hem namelijk, samen met vijfentwintig andere paarden, verkopen op de grootste paardenmarkt van Europa. Jannes is van goede komaf want hij is een verre nazaat van Libero H die ooit met ruiter Jos Lansink internationale springwedstrijden won. Volgens Wilting is de vraagprijs van 2500 euro niet aan de hoge kant. Vader van Jannes is hengst Bugatti en die heeft volgens Wilting 'veul snelheid op de ket'.

Dat Jannes ook 'veul snelheid' in huis heeft, demonstreerde hij toen RTV Drenthe bij Wilting op bezoek was. Tijdens een wandeling buiten de stal wist de snelheidsduivel zich los te rukken en nam Jannes de benen. Het avontuur was van korte duur, want de licht gepikeerde jongeling werd resoluut de renbak in gemend.

De stappen van hengstveulen Jannes op de Zuidlaardermarkt zijn morgen op radio en tv te volgen bij RTV Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl