Vluchtelingen Oranje missen extra kleding

ORANJE - Het COA kan op dit moment geen extra kleding ontvangen voor de vluchtelingen in Oranje. In gesprekken met vluchtelingen komt naar voren dat ze niets tekort komen, alleen zouden sommigen wat extra kleding willen.
Alet Bouwmeester van het COA geeft aan dat ze niet weet hoe het kan dat er te weinig kleding is voor sommige vluchtelingen. Iedereen krijg bij aankomst in Ter Apel kleding, maar het kan volgens haar gebeurd zijn dat vluchtelingen dat gemist hebben. "Op dit moment wordt er geen kleding verstrekt. Ook nemen wij nog niets aan, omdat we te weinig ruimte hebben om alle aangeboden kleding te verwerken", voegt Bouwmeester daar aan toe.

Slippers

Ook is het opvallend dat veel asielzoekers met het steeds kouder wordende weer rondlopen op slippers, maar dit heeft volgens Bouwmeester niets te maken met een tekort aan schoenen. "In de twintig jaar dat ik bij het COA werk zie ik heel vaak vluchtelingen op slippers lopen in de winter, ook buiten. Ze hebben wel gewone schoenen, maar waarschijnlijk vinden ze het gewoon lekker lopen."

Het COA vindt het fantastisch dat er initiatieven zijn om kleding in te zamelen, vanuit bijvoorbeeld kerken, en gaat ook zeker met ze in gesprek, zodat het aanbod goed terecht komt in bijvoorbeeld Ter Apel. Ook probeert het COA te regelen dat er eventueel kleding opgeslagen kan worden in Oranje.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl