Grote onrust onder personeel noordelijke dagbladen

Tientallen journalisten wegbezuinigd bij DvhN
Tientallen journalisten wegbezuinigd bij DvhN
GRONINGEN - Onder het personeel van de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC mediagroep) is grote onrust ontstaan. Het gaat daarbij om het opzeggen van de pensioenregeling en het schrappen van de dertiende maand.
De vakbonden hebben inmiddels opheldering geëist. Dinsdagmiddag is er een gesprek met de directie over deze zaken. De vakbond voor journalisten NVJ noemt de situatie bij de uitgever van onder meer het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant 'zorgwekkend'.

Contract

De NVJ heeft een pittige brief aan de directie gestuurd over de pensioenregeling. Het contract met Nationale-Nederlanden is al met ingang van 1 januari dit jaar opgezegd. 'Het moge duidelijk zijn dat het volledig ontbreken van een pensioenregeling in strijd is met de CAO', zo schrijft de vakbond. Over het inleveren van de dertiende maand wordt verschillend gedacht onder de werknemers. Een deel is bereid die in te leveren, anderen juist niet.

Niet bereikbaar

NDC-directeur Dina Boonstra is volgens een woordvoerder 'de hele dag onderweg en niet bereikbaar'. De noordelijke kranten hebben het moeilijk door een teruglopend abonneebestand en het instorten van de advertentiemarkt. Ruim een jaar geleden werd al afscheid genomen van een derde van het personeel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl