Inbraakverdachte vrijgesproken: 'Ze hebben me er ingeluisd'

Celstraf voor Assenaar
Celstraf voor Assenaar
ASSEN/EMMEN - Een 34-jarige Assenaar is vrijgesproken van het plegen van drie inbraken in woningen in Emmen en Apeldoorn. Ondanks dat er in alle drie de huizen DNA-sporen van de Assenaar zijn gevonden, vond de rechtbank dat er te weinig bewijs was.
De man zit sinds begin augustus vast voor de inbraken in de Emmer wijk Rietlanden en in Apeldoorn in juli vorig jaar en april dit jaar. Uit de woningen verdwenen enorm veel spullen, zoals geld, sieraden, tafelzilver, munten en waarde cheques. De schade liep in de duizenden euro’s.

In de huizen in Emmen vond de politie DNA-sporen van de man op een achtergebleven sok en een schroevendraaier. In Apeldoorn ging het om een peuk. De Assenaar, die tot een paar jaar geleden regelmatig inbraken pleegde, bezwoer dat hij niet in de woningen was geweest. Hij zei er te zijn ingeluisd: vijanden uit zijn criminele verleden in de Randstad zouden zijn DNA hebben verspreid. Sinds hij een gezin met twee kinderen heeft, heeft hij zijn leven radicaal omgegooid en pleegt hij geen misdrijven meer, vertelde hij. De reclassering was ook positief over de man.

De officier van justitie vond de inbraak in Apeldoorn wel te bewijzen en eiste een jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk tegen de Assenaar. De rechtbank oordeelde dat er, behalve het DNA, in alle drie de zaken geen steunbewijs was dat hij de inbreker was.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl