De Wolden sluit zich aan bij Burgernet

ZUIDWOLDE - Gemeente De Wolden sluit zich deze maand aan bij het alarmeringssysteem Burgernet.
Burgernet is een samenwerking tussen politie, gemeenten en burgers. Bij een Burgernetalarm stuurt de politie een sms of e-mail naar de aangesloten burgers, die vervolgens mee kunnen helpen een vermist persoon of een verdachte van een vergrijp op te sporen.

In Nederland zijn bijna alle gemeenten aangesloten bij Burgernet. Alleen De Wolden, Meppel en Westerveld waren dat nog niet. Volgens burgemeester Roger de Groot van De Wolden werd hij al tijden door inwoners en vertegenwoordigers van dorpsverenigingen aangesproken op het feit dat De Wolden niet meedeed. 'Ik denk dat een systeem als Burgernet heel goed kan bijdragen aan het gevoel van veiligheid, de betrokkenheid van mensen bij die veiligheid in hun eigen omgeving.'

In het collegeprogramma van het nieuwe college stond de aansluiting al als wens van alle partijen in de gemeenteraad. Aan die wens wordt nu voldaan. De gemeente gaat inwoners aanmoedigen om zich aan te melden via Burgernet.nl. Die aanmelding is gratis. De gemeente moet wel een paar duizend euro betalen voor aansluiting. 'Maar dat is een dermate klein bedrag, dat zie ik niet als een obstakel', aldus De Groot.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.