Bijstandsgerechtigden Midden-Drenthe: rapport helpt niet

HOOGHALEN - Willem Westerhof, vader van twee kinderen die meerdere keren zijn gekort op hun uitkering door de gemeente Midden-Drenthe, denkt niet dat de uitkomsten van het onderzoek naar het bijstands- en reïntegratiebeleid van de gemeente helpt om de situatie van zijn kinderen te veranderen. Hij vindt het niet goed ze in het onderzoek niet zijn gehoord en verwacht dat het bestuur blijft zitten.
Tijdens de presentatie van het rapport over het bijstands- en reïntegratiebeleid van de gemeente Midden-Drenthe gisteravond bleek dat de gemeente niet transparant opereert en dat beslissingen niet navolgbaar zijn. Dat werkt willekeur in de hand. De gemeente vindt dat maatwerk wordt geleverd, maar onderzoeksbureau Necker van Naem wijst erop dat cliënten hierdoor nooit weten waar ze aan toe zijn.

Ook Hendrikjan van der Laan verwacht niet dat het onderzoek hem echt vooruit helpt. Zijn uitkering werd drie maanden gekort omdat hij zou hebben gerookt op de plek waar hij zijn reïntegratietraject deed. Hij denkt niet dat de burgemeester en/of de wethouder opstappen. "Ik heb weinig vertrouwen in het onderzoek omdat de mensen die zijn gekort niet zijn gehoord." Er loopt nog een rechtzaak tegen de korting van drie maanden, die wacht hij af.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl