Overvaller tankstation Klazienaveen twee jaar de bak in

Een pistool (archieffoto)
Een pistool (archieffoto)
ASSEN/KLAZIENAVEEN - Een 30-jarige Roemeen moet twee jaar de cel in voor een overval op een tankstation in Klazienaveen. Ook moet hij 500 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer, de medewerkster van de tankshop.
De man liep op 31 maart aan het begin van de avond de winkel bij het tankstation binnen en riep tegen de medewerkster dat hij een wapen had en geld wilde. Of hij echt een wapen bij zich had, kon de vrouw niet zien. Ze greep snel geld uit de kassa en gaf dat aan de man, waarna hij er vandoor ging. Een klant noteerde kenmerken van de overvaller en het kenteken van zijn auto. De buit bedroeg 550 euro.

De volgende dag herkende een getuige de auto van de man bij een ander tankstation in Klazienaveen. Daar werd de Roemeen aangehouden. Sinds zijn arrestatie heeft hij altijd ontkend dat hij de overval heeft gepleegd. Hij zat naar eigen zeggen in Duitsland tijdens de overval, waar hij al jaren woont.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl