Wim Anker nieuwe advocaat Marcos R.

Marcos R. tijdens een eerdere zitting
Marcos R. tijdens een eerdere zitting
ASSEN/EXLOO - Wim Anker en Evert van der Meer zijn de nieuwe advocaten voor moordverdachte Marcos R. uit Hoogeveen. R. wordt met zijn broer Admilson verdacht van de moord op Berend Smit uit Dwingeloo en het echtpaar Veenendaal uit Exloo.
Het is de tweede keer dat R. verandert van advocaten. Afgelopen zomer stapte de Hoogevener over van Gerard Spong naar Noortje Lut en Michael Ruperti. De reden van de verandering is niet bekend. Mogelijk is R. gewisseld omdat Lut en Ruperti ook zijn broer Admilson vertegenwoordigen.

De broers zijn inmiddels onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De onderzoeksrapporten zijn eind november klaar. Op 12 december is een nieuwe regiezitting gepland in de zaak. Dan kunnen de advocaten en de officier van justitie naar aanleiding van de rapporten van het Pieter Baan Centrum opnieuw onderzoekswensen indienen. De zaak wordt volgend jaar inhoudelijk behandeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl