Stichting TT Speed Week stapt op

ASSEN - De Stichting TT Speed Week stapt op als organisator van de Speed Week.
De stichting laat weten dat het de samenwerking met de gemeente niet voort zet. Het bestuur zegt "zich niet geheel te kunnen vinden in de conclusies en aanbevelingen van het evaluatierapport." Het bestuur wil dan ook niet de organisatie van 2015 op zich nemen. Ze zeggen niet uit de voeten te kunnen met de randvoorwaarden van de gemeente Assen.

Tachtig procent ging goed

Voorzitter Joop Boertjens van de stichting had zijn werk graag nog willen voortzetten:
"We hebben in het evaluatie rapport gezien dat tachtig procent van de dingen goed gegaan is en twintig procent is voor verbetering vatbaar. Die kans hadden we graag willen aangrijpen, maar dan moet je het wel met elkaar doen. Als dat niet lukt kun je als stichting beter stoppen."

Debacle

Politieke partijen PvdA en PLOP vroegen eerder om het aftreden van het bestuur. De afgelopen editie van de Speed Week zou een debacle geweest zijn. In het rapport over de feestweek stond kritiek op de manier waarop de week was georganiseerd.

Onbetaalde rekeningen

De Stichting TT Speed Week voelt zich niet verantwoordelijk voor onbetaalde rekeningen na het evenement. Artiesten en leveranciers zouden nog geld tegoed hebben. Volgens het bestuur van de TT Speed Week is het Rotterdamse bedrijf Speed Events NL daar verantwoordelijk voor. Het bedrijf werd door de stichting ingehuurd en betaald om onder meer artiesten en podia naar Assen te halen. In totaal was een half miljoen euro beschikbaar voor het evenement.

Wie de TT Speed Week in 2015 zal organiseren is nog niet bekend.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl