Definitief geen alcoholverkoop in tankstations

Ewout Klok wil maar al te graag bier verkopen in zijn tankstation. Maar dat mag niet...
Ewout Klok wil maar al te graag bier verkopen in zijn tankstation. Maar dat mag niet...
HOOGEVEEN - Tankstations mogen definitief geen alcoholhoudende drank verkopen. Dit besliste de Raad van State vandaag in het proefproces van pomphouder Ewout Klok uit Hoogeveen.
Volgens de Raad van State is het verkoopverbod voor tankstations geen discriminatie ten opzichte van supermarkten en wegrestaurants.

Proefproces

Klok zette in november 2011 blikjes bier in zijn tankshop om een proefproces uit te lokken. Hij kreeg daarvoor van de Voedsel- en Warenautoriteit een boete van 900 euro. Die is terecht opgelegd, vindt de Raad van State.

Kopen van brandstof

De Raad van State vindt het onderscheid dat minister Edith Schippers van Volksgezondheid maakt tussen brandstofstations enerzijds en wegrestaurants en supermarkten gerechtvaardigd. Klanten van een tankstation komen primair voor het kopen van brandstof en niet om te gaan eten of voor de dagelijkse boodschappen.

Past in het beleid

Verder vindt de Raad van State de functie van een tankstation onlosmakelijk verbonden met het verkeer. De maatregel past in het beleid van de wetgever om alcoholgebruik in het verkeer terug te dringen, aldus de Raad van State.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl