'Rookverbod draait kleine kroeg de nek om'

ELIM - Het rookverbod maakt de kleine horeca kapot. Dat zegt uitbater Jan Doldersum van café De Casteleyn in Elim. "Bijna al mijn klanten roken, als dat straks in een rookruimte moet, zit ik helemaal alleen in het café te kijken."
Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid maakte gisteren bekend dat vanaf nu in geen enkel café meer gerookt mag worden. Aanleiding is een uitspraak van de Raad van State, die bepaalde dat de huidige uitzondering voor kleine cafés ongeldig is. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat waarschuwingen en boetes uitdelen.

Doldersum voelt zich door de maatregel overvallen en moet nu noodgedwongen gaan nadenken over een rokersruimte. In zijn café van veertig vierkante meter is daar geen plaats voor. Vorig jaar kreeg hij van de NVWA al een waarschuwing omdat er asbakken op de tafels stonden. Hij hoopt dat een juridische actie van alle cafés gezamenlijk het onheil nog kan keren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl