Werkstraf voor valse aangifte overval hengelsportzaak

Justitie
Justitie
EMMEN - Een 43-jarige man uit Emmer-Compascuum heeft een werkstraf van zestig uur gekregen voor het doen van een valse aangifte.
De man verklaarde begin dit jaar bij de politie dat hij in zijn hengelsportzaak was overvallen tijdens het bevoorraden van de winkel. Hij zou onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen zijn de vrachtwagen met de goederen naar een afgelegen plek te rijden. Daar zouden de spullen in een andere vrachtwagen zijn geladen.

Tijdens het politieonderzoek kwam aan het licht dat de spullen niet vanuit de vrachtwagen van de ondernemer waren overgeheveld. De man gaf uiteindelijk toe het verhaal te hebben opgeblazen, omdat hij bang was dat hij anders de goederen niet vergoed zou krijgen door de verzekering. Inmiddels heeft de man een schadevergoeding van 20.000 euro gekregen.

De officier van justitie hekelde de valse verklaring van de ondernemer. "Inspecteurs die nodig waren in het onderzoek naar de drie moorden in Drenthe, moesten nu tijd vrij maken voor dit verzinsel. Driehonderd uur verloren arbeidstijd." Ondanks dat er geen sporen zijn gevonden van de overval, was er onvoldoende bewijs dat de ondernemer alles had gelogen.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl