Tevredenheid over parkeerzone in Coevorden

COEVORDEN - De gemeente Coevorden is tien maanden na de invoering van een blauwe zone in delen van het centrum van de stad tevreden over de effecten. Er zijn meer parkeerplaatsen beschikbaar gekomen voor het winkelend publiek.
Dat was een belangrijke reden om de blauwe zone begin dit jaar in te voeren. Volgens wethouder Jeroen Huizing werd er daarvoor op de Markt veel lang geparkeerd door mensen die in het centrum werken. Door de invoering van de blauwe zone mogen auto's nu nog maar twee uur in dit gebied staan. Het gaat om zo'n 230 plaatsen.

Ontheffingen

Bij een aantal steekproeven is gebleken dat toch nog een kwart van de auto's langer dan twee uur in de blauwe zone staat. Volgens Huizing zijn die niet allemaal in overtreding, want de gemeente heeft ontheffingen verleend. Er zijn 58 ontheffingen voor bewoners en ondernemers. Daarnaast zijn er 16 ontheffingen voor mensen die vanwege hun beroepsuitvoering kunnen/mogen parkeren, bijvoorbeeld artiesten) en 13 ontheffingen voor markt- en standplaatshouders.

Boetes

In het eerste kwartaal zijn 107 boetes uitgedeeld, in het tweede kwartaal 87 boetes en in het derde kwartaal 39 boetes. Vrijwel alle boetes zijn voor het vergeten van de parkeerschijf (en dus niet voor het overschrijden van de maximale parkeerduur).

De gemeente gaat nog een enquête houden om de tevredenheid bij het publiek te peilen.

Bezwaar

De Coevorder Handelsvereniging dreigde eerder dit jaar nog met een rechtszaak over de blauwe zone, maar zo ver is het uiteindelijk niet gekomen. Wel heeft de Hema een juridische procedure aangespannen. Die zitting is onlangs geweest bij de rechtbank in Assen, de uitspraak verwacht wethouder Huizing volgende maand.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl