Misstanden op Zuidlaardermarkt ondanks gedragscode

ZUIDLAREN - Op de Zuidlaardermarkt is dit jaar meer rekening gehouden met dierenwelzijn dan vorig jaar. Dat concludeert Dierenbescherming Drenthe die samen met Eyes on Animals en de organisatie van de markt de boel in de gaten hield.
De marktorganisatie heeft volgens de Dierenbescherming zijn best gedaan door onder meer hooi en water voor de dieren beschikbaar te stellen. Wel maakten paardeneigenaren hier nog te weinig gebruik van en werden dieren soms ruw behandeld. Ook het voorschrift om ezels niet nat te laten worden in de regen, werd genegeerd. Ook nadat dit meerdere keren was omgeroepen. Ezels hebben geen waterdicht vacht en raken snel onderkoeld als ze nat worden.

Uitgeputte pony

Ook werd er een shetlandpony aan zijn staart opgetild en voortgesleept door een handelaar. Het beest was uitgeput en viel uiteindelijk neer. De marktorganisatie is ingeschakeld en die heeft volgens de dierenbescherming een hartig woordje met de handelaar gesproken. Een dierenarts heeft de pony onderzocht.

Het was voor het eerst dat de organisatie van de markt en Dierenbescherming Drenthe samenwerkten bij de paardenmarkt. Ze hebben onder meer samen gekeken naar een gedragscode voor handelaren.
Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl