Gratis parkeren op Veemarktterrein Assen is voorbij

Parkeergarages in Assen moeten voller worden
Parkeergarages in Assen moeten voller worden
ASSEN - Het is definitief voorbij met gratis parkeren op het Veemarkterrein in Assen. Een raadsmeerderheid heeft geen moeite met invoering van betaald parkeren op dit grote marktplein aan de rand van de binnenstad.
Dat bleek gisteravond in de raad van Assen. De meeste partijen zien in dat de parkeergarages in het centrum beter benut moeten worden. Die staan vaak voor een groot deel leeg. Door een einde te maken aan het gratis stallen van dagelijks zo'n 300 auto's op het Veemarktterrein, moet dat lukken.

Fors tekort

Assen moet hiermee een fors tekort op het parkeerfonds oplossen. Ook wordt het betaald straatparkeren in het centrum duurder en qua uren uitgebreid. Zo moet er vanaf 1 januari ook op de zondagen van 12 tot 6 uur betaald worden, als ook de winkels open zijn, en op doordeweekse dagen op de avonden tot 9 uur.

Met de invoering van betaald parkeren op het Veemarktterrein, moet Assen wel maatregelen treffen in de aangrenzende wijk Assen-Oost. Daar komt tot aan de Pelikaanstraat vergunningparkeren, omdat anders forenzen en binnenstadsbezoekers massaal daar hun auto stallen, om koste wat kost gratis te kunnen parkeren.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl