Werknemers Reestmond krijgen geen vast contract

MEPPEL - De 72 werknemers van werkvoorzieningschap Reestmond in Meppel met een tijdelijk contract komen niet in vaste dienst.
Dat is de conclusie na de raadsvergadering in Meppel gisteravond. Een speech van ondernemingsraadvoorzitter Jan Leijssenaar en een motie van SP, GroenLinks en SterkMeppel konden daar niets aan veranderen.

Op straat
De medewerkers van Reestmond met een tijdelijk contract komen na 1 januari 2015 op straat te staan door de veranderende wetgeving. Volgens een meerderheid in de raad moet het lukken deze groep werknemers via die participatiewet aan een baan te helpen. Om het goede voorbeeld te geven, neemt de gemeente Meppel drie van de 72 medewerkers in dienst.

Zwarte bladzijde
"Een zwarte bladzijde voor Reestmond. Ik voel me belazerd door de politiek," zei Jan Leijssenaar na afloop van de vergadering. "In deze tijd is het niet reëel te denken dat je deze kwetsbare groep mensen aan een baan kunt helpen."

"Ze hebben jarenlang op een wachtlijst gestaan en zijn eindelijk in een beschermde omgeving weer aan het werk. Ze hebben maatschappelijk nut en sociale contacten. Dat wordt ze nu in één klap afgenomen. Een slechtere beslissing was niet mogelijk," aldus de or-voorzitter.

SP is teleurgesteld
Xander Topma (SP), één van de drie indieners van de motie, was teleurgesteld: "Ik vind dat de coalitiepartijen vanavond hebben laten zien wat hun sociale gezicht is." Volgens de SP, GroenLinks en SterkMeppel is het financieel en maatschappelijk mogelijk de medewerkers een vast contract te geven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl