Nieuwe bestemmingen Airport Eelde moeten daling aantal passagiers verzachten

EELDE - Het zomerseizoen vanaf Groningen Airport Eelde is rond. De vluchten zoals die er nu zijn blijven. Wel komen er nieuwe bij, zoals die naar Bodrum en Lanzarote.

Maar er zijn toch minder vluchten?

Dat klopt. RyanAir stopt begin november met hun lijndiensten naar Mallorca en Girona (Barcelona). Daar tegenover staat dat er bestemmingen bij komen als Lanzarote en het Poolse Gdansk. Londen is in de winter ook nog een bestemming.

Wat betekent dit voor het aantal passagiers?

Groningen Airport Eelde hoopt dat de nieuwe bestemmingen er voor zorgen dat de daling van het aantal passagiers door het vertrek van RyanAir wordt verzacht. De gemiddelde bezetting van de vluchten naar Londen is ongeveer 54 procent. FlyBe is daar tevreden mee. Corendon heeft in de herfstvakantie een extra rechtstreekse vlucht ingezet naar Antalya om aan de vraag te kunnen voldoen.

Vluchten van Transavia en ArkeFly naar vakantiebestemmingen blijven zoals ze zijn. De vlucht naar Lanzarote komt er bij. Net als die van Corendon naar Bodrum. Ook Londen en Gdansk blijven in de zomer. Op die manier hopen ze meer passagiers te krijgen.

Effect verlengde start- en landingsbaan

Dat is wisselend. De komst van nieuwe vliegmaatschappijen valt tegen. Touroperators spelen meer in op de vraag en voeren vluchten zelfs rechtstreeks uit. Corendon liet een extra vlucht vertrekken naar Antalya. Transavia vliegt vanaf nu zonder tussenstop naar Las Palmas. En ook WizzAir heeft de lange baan nodig om naar Polen te vliegen.Maar vooralsnog lijkt het er niet op dat er meer lijndiensten komen en is het effect niet echt groot.

Komt er nu helemaal niets meer bij?

Als het aan de directie van de luchthaven ligt wel. Er zijn op dit moment gesprekken met Danish Air Transport over een dagelijkse lijndienst met Kopenhagen als overstap naar bestemmingen in de rest van de wereld. Voor wat betreft de vakantiebestemmingen verwacht het vliegveld geen verschuivingen meer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl