18-jarige Drent mogelijk jongerenvertegenwoordiger bij de VN

PEEST - Drenthe heeft binnenkort misschien een vertegenwoordiger bij de VN. Joost Wittenberg uit Peest heeft de finale bereikt van de verkiezing tot jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling.
De 18-jarige student versloeg in de halve finale in debatten over duurzaamheid, ontwikkelingssamenwerking en democratie vier andere kandidaten. De vakjury en het jongerenpanel roemde vooral zijn enthousiasme en zijn talent om jongeren aan te spreken.

Wittenberg wil als hij gekozen wordt het nut van duurzaamheid onder de aandacht brengen bij jongeren. Ook hoopt hij de wereld een stukje beter te kunnen maken. Verder gaat hij de stem van de Drentse jongeren verkondigen bij VN.

Joost neemt het in de finale op tegen één andere kandidaat uit Amsterdam. Vanaf maandag tot en met 5 november kan iedereen stemmen voor Wittenberg op de site www.jongerenvertegenwoordigers.nl. Op 5 november is 's avonds ook meteen de uitslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl