Nieuw kunstencentrum K38 in Roden opent de deuren

RODEN - Kunstencentrum K38 in Roden opent morgen de deuren. Dan start ook de eerste tentoonstelling: Kunst in Drenthe van 1800 tot heden.
Stichting de Galerie organiseert de tentoonstelling die bestaat uit schilderijen en beeldhouwwerken van ruim 70 kunstenaars uit Nederland. Allemaal hebben ze één ding gemeen: binding met Drenthe. Op de doeken in het atelier zijn oude boerderijen, landschappen en riviertjes uit Drenthe te zien.

Nieuwe locatie

Voorheen was het Koetshuis de plek voor kunst in Roden. Door bezuinigingen kon dat niet langer blijven bestaan. De stichting heeft met behulp van de gemeente Noordenveld een andere locatie gevonden, het voormalige schoolgebouw aan de kanaalstraat in Roden.

Tijdens de opening van het nieuwe kunstencentrum dit weekend zijn allerlei workshops te volgen voor liefhebbers van jong tot oud. Meer informatie daarover is te vinden op http://kunstencentrumk38.nl/

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl