FC Emmen met speels gemak langs Jong FC Twente: 3-0

Cas Peters scoorde de openingstreffer voor FC Emmen
Cas Peters scoorde de openingstreffer voor FC Emmen
VOETBAL - Na de klinkende 6-0 overwinning op MVV won FC Emmen vrijdagavond opnieuw in de eigen JenS-vesting. Jong FC Twente werd met speels gemak met 3-0 naar huis gestuurd. Cas Peters, Roland Bergkamp en Boy Deul waren de doelpuntenmakers voor de formatie van Gall.
FC Emmen klimt door de zege naar de gedeeld 5e plaats in de Jupiler League met 19 punten uit 11 wedstrijden. In de strijd om de tweede periodetitel is Emmen koploper met 6 uit 2 en een doelsaldo van 9 voor en 0 tegen.

De Drenten openden sterk, maar behoudens vijf corners binnen tien minuten leverde het overwicht geen grote kansen op. De eerste echte kans op een treffer was voor de gasten maar Marko Meerits keerde het schot van Ould-Chikh, de beste man aan de kant van de Tukkers. Na ruim een half uur opende FC Emmen verdiend de score via Cas Peters, die tegen zijn oude club speelde. De aanvaller rondde een fraaie actie van Boy Deul af. Kort daarvoor had Peters overigens al een mogelijkheid op de openingstreffer laten liggen. Na de 1-0 verzwakte FC Emmen enigszins, maar de minieme voorsprong werd behouden tot de rust.

In de tweede helft pakte de thuisploeg de draad sterk op en was het wachten op de 2-0. Alexander Bannink was er met het hoofd heel dichtbij en datzelfde gold voor Roland Bergkamp, maar beide keren stond Jong Twente-doelman Filip Bednerak succes in de weg. Bij de derde kopbal op rij moest ook Bednerak passen. Bergkamp timede perfect op de voorzet van Bakkati en zorgde zo voor de 2-0. Acht minuten later besliste Boy Deul de wedstrijd met een laag schot in de korte hoek. Eindstand 3-0.

Volgende week vrijdag gaat FC Emmen op bezoek bij Fortuna Sittard, maar eerst komen de mannen van Gall nog in actie in de KNVB beker. Dat gebeurt aanstaande dinsdag in Almelo tegen eredivisionist Heracles. Dat duel begint om 20.00 uur en is LIVE te volgen op Radio Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl