Olfert Molenhuis stopt met topsport

ATLETIEK - Olfert Molenhuis vindt het genoeg geweest. De 31-jarige atleet stopt met het bedrijven van topsport. Hoogtepunten in de carriere van de Assenaar waren de vijf medailles op het Nederlands Kampioenschap op het onderdeel 3000 meter steeple (drie keer brons, 1 keer zilver), de deelname aan de EK-marathon afgelopen zomer en natuurlijk zijn Nederlandse titel op de 10.000 meter.
Molenhuis was een overgroot deel van zijn loopbaan een 800 en 1500 meter-specialist, maar omdat zijn tijden ver onder de nationale top lagen besloot de Drent zich te specialiseren in de 3000 meter steeple. De switch gaat gepaard met redelijke successen, zoals vijf medailles op het NK in het Olympisch Stadion. Maar de 9 minuten-grens weet Molenhuis maar niet te doorbreken en opnieuw besluit de Assenaar het roer om te gooien. Vanaf 2011 gaat hij zich richten op de echt lange afstanden, eerst de halve marathon en later de marathon.

In Rotterdam weet Molenhuis zich te kwalificeren voor het EK in Zürich, waarna de Drent de nationale titel pakt op de 10.000 meter. In een rechtstreeks gevecht, dat uitmondt in een sprintduel, verslaat hij Patrick Stitzinger. Korte tijd later, op het Europese Kampioenschap in Zwitserland, wordt Molenhuis 36e.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl