Reinder Renting wint voordrachtwedstrijd 't Aol' Volk

Reinder Renting won de Grada Eding-Askesbokaal
Reinder Renting won de Grada Eding-Askesbokaal
EMMEN - De 10-jarige Reinder Renting uit Achterste Erm is de winnaar van de voordrachtwedstrijd van de Drentse Vereniging 't Aol' Volk. De wedstrijd werd vrijdagavond gehouden in theater de Muzeval in Emmen.

Drentse gedichten

In totaal stonden 34 Drentse kinderen op het podium. De gedichten waren in het Drents, speciaal voor de kinderen geschreven en hadden een actueel thema. Zo waren er gedichten over pesten, crisis en baanverlies van ouders en over Zwarte Piet. De jury bestond uit Aagje Blink, Ineke de Jong en Harm Jan Lesschen.

Chickies

In de categorie basisschool tot en met groep vijf won de 8-jarige Jordi Heller uit Nieuw-Weerdinge van basisschool de Esdoorn in Weerdinge met het gedicht Spellegies. In de categorie basisschool groep 6 tot en met 8 kwam Reinder Renting van de Piramideschool in Erm als winnaar uit de bus. Het gedicht dat hij voor heeft gedragen heet Chickies en is geschreven door Winanda Renting.

Bokaal

Reinder Renting was ook de grote winnaar van de avond. Hij won de Grada Eding-Askesbokaal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl