Veroordeelde pedofiel schrijft onder valse naam

ASSEN - Theo van Willigenburg, de voor ontucht veroordeelde voormalig zakelijk leider van het Roder Jongenskoor, zou onder een valse naam brieven hebben geschreven in het NRC Handelsblad en de Volkskrant.

Gjalt van Ommen
Dat sterke vermoeden heeft NRC Ombudsman Sjoerd de Jong, die onderzoek deed naar een opmerkelijke ingezonden brief van ene Gjalt van Ommen. In de brief schrijft deze man dat hij met veel plezier terugdacht aan de seksuele relatie die hij als 13-jarige had gehad met een volwassen man. "Wat er gebeurde was helemaal niet erg, ik wilde het zelf", schrijft hij. Een vergelijkbare brief van Van Ommen verscheen twee jaar eerder in de Volkskrant.


Moeder Theo van Willigenburg
De Jong deed onderzoek naar Gjalt van Ommen en kwam uit bij het adres van de moeder van Theo van Willigenburg. Ook bleek Van Ommen haar meisjesnaam te zijn. Hij zou Van Willigenburg hiermee geconfronteerd hebben. Die ontkent, maar volgens De Jong ligt het voor de hand te veronderstellen dat Van Willigenburg achter deze valse naam zit.


In het NRC Handelsblad en de Volkskrant verschenen ook brieven van Paul van Ommen. Ook achter dit pseudoniem zou Van Willigenburg volgens De Jong schuil gaan.


Ontuchtzaken
Theo van Willigenburg werd veroordeeld voor ontucht met drie minderjarige koorleden van het Roder Jongenskoor. Eerder deze maand publiceerde Van Willigenburg het boek 'Gevallen Vogel' waarin hij schrijft dat hij veroordeeld is op basis van valse aangiftes.


Lees hier het stuk van Sjoerd de Jong.


Meer lezen:

- Koorleider Roder Jongenskoor voor de rechter

- Celstraf geëist in ontuchtzaak Roder Jongenskoor

- Voormalig leider Roder Jongenskoor moet celstraf uitzitten

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: