Koploper SVBO maakt geen fout, weer zege SC Erica

© VV Hoogeveen
VOETBAL - In de eerste klasse F heeft koploper SVBO met 5-1 gewonnen van hekkensluiter VV Steenwijk. Hoogeveen won met 4-0 van WVV en SC Erica was in Groningen met 2-4 te sterk voor GVAV-Rapiditas.

SVBO - Steenwijk 5-1
Geen verrassingen in Barger-Oosterveld. Al na drie minuten zette Rean Bolk de thuisploeg op 1-0, waarna de gemakzucht in het spel van SVBO sloop. Het was dan ook terecht dat rode lantaarndrager VV Steenwijk na een half uur spelen op gelijke hoogte kwam.
Na ruim een uur bracht Ruben Kaiser SVBO weer op het goede spoor. Door doelpunten van Mark Benes en (tweemaal) Rean Bolk werd het verzet van de nummer laatst definitief gebroken. SVBO heeft volgende week in het uitduel tegen WVV aan een gelijkspel voldoende om de eerste periodetitel veilig te stellen.
Hoogeveen - WVV 4-0
Subtopper Hoogeveen was op eigen veld met 4-0 te sterk voor WVV uit Winschoten. Na twintig minuten spelen bracht Lionel Huizing de Hoogeveners op een 1-0 voorsprong en vlak daarna benutte Marco Hartman een penalty. Vervolgens nam Hoogeveen wat gas terug. Tien minuten na rust besliste Giovanni Vemba-Duarte het duel en uit één van de vele aanvallen die volgden maakte Marcel Linthorst de vierde treffer van de middag.
GVAV-Rapiditas - SC Erica 2-4
Onderin deed SC Erica goede zaken door de tweede competitiezege van het seizoen - op rij - te boeken. In Groningen won de ploeg van Arthur van der Veen met 2-4 van middenmoter GVAV-Rapiditas. De thuisploeg had in de eerste fase het betere van het spel, maar het was SC Erica dat vlak voor rust door een eigen goal op voorsprong kwam.
Na rust waren de Drenten oppermachtig en tilden Pelle Bos en Jan Willem Beukers de stand naar 0-3. In het restant scoorde GVAV tweemaal en namens SC Erica wist ook Pelle Bos het net nog een keer te vinden. SC Erica-trainer A rthur van der Veen: "Vooral op basis van de tweede helft was dit een verdiende overwinning."

Nieuw Buinen - Bergum 3-2

Wilco de Haan zette de gasten al heel vroeg op 0-1, maar in een tijdsbestek van drie minuten (tussen de 62e en 65e minuut) scoorde Nieuw Buinen twee keer. Een eigen doelpunt en Koen Hateboer zorgden voor de voorsprong voor de oranjehemden. Nieuw Buinen leek op weg naar de vijfde zege op rij, maar in de 90e minuut kwam Bergum uit een corner toch op 2-2. Maar Tom Meijers voorkwam onterecht puntenverlies door amper een minuut na de 2-2 de 2-3 te scoren.

Overige uitslagen van Drentse clubs in 1e klasse F:
Rolder Boys - vv Emmen 4-3
Dalen - VKW 2-6

Stand

SVBO heeft na 7 duels 18 punten en wordt in de stand gevolgd door Dieze West met 16 uit 7. Nieuw Buinen klimt naar plaats 3, met 15 punten. Steenwijk blijft hekkensluiter met 1 uit 7. Dalen staat voorlaatste met 5 punten. SC Erica en Dalen hebben 7 uit 7.