CDA Assen wil meer muziek in de gemeente

De partij heeft daarover vragen gesteld aan het college van B en W
De partij heeft daarover vragen gesteld aan het college van B en W
ASSEN - Het CDA in Assen wil dat er meer aandacht komt voor muziek in het onderwijs en in de wijken. De partij heeft daarover vragen gesteld aan het college van B en W.
Onderwijs
Uit onderzoek van het ministerie blijkt dat 85 procent van de ouders het belangrijk vindt dat kinderen met muziek in aanraking komen. Het CDA wil dat er lokale initiatieven komen om de cultuureducatie uit te breiden. Zo ziet de partij een samenwerking met de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willen Friso wel zitten.

Verenigingen

Naast een impuls van het muziekonderwijs, vindt het CDA ook dat muziekverenigingen in de wijken zoveel mogelijk activiteiten moeten organiseren om de leefbaarheid en de participatie te verhogen.

Aanleiding

Vrijdag werd bekend dat er in ons land de komende tijd vijftig miljoen euro beschikbaar wordt gesteld voor meer en betere muzieklessen. Voor het CDA was dit aanleiding om meer aandacht te vragen voor muziek in Assen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl