CH Energy wil na brand zo snel mogelijk weer van start

CH Energy wil na brand zo snel mogelijk weer van start
CH Energy wil na brand zo snel mogelijk weer van start
WIJSTER - Het is nog steeds onduidelijk hoe er brand heeft kunnen ontstaan in het bedrijfspand van CH Energy op het bedrijventerrein naast Attero in Wijster. CH Energy was net klaar met inrichten van het pand en de productie zou bijna starten.
Maar die productie is nooit van de grond gekomen. Een brand heeft eind september het complete bedrijf in de as gelegd. CH Energy wilde oud vet verwerken tot nieuwe brandstof. De machine was geïnstalleerd en vlak voor de brand was het bedrijf bezig met testen en afstellen van de machines.

Zo snel mogelijk beginnen

Eigenaar Richard Custers zegt te wachten op het rapport van de verzekering. Dan pas kan weer een stap worden gezet. Custers: "We willen graag zo snel mogelijk weer beginnen. Financieel is nog even de vraag hoe". Daarom kijkt Custers ook uit naar investeerders. De provincie Drenthe steunde het project eerder met ruim een ton. Binnen een paar weken moet het rapport van de verzekering klaar zijn.

Eerder hierover:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.