Minder startende ondernemers in Drenthe

De aardappelprijs bij AVEBE is gestegen (archieffoto)
De aardappelprijs bij AVEBE is gestegen (archieffoto)
ASSEN - Het aantal startende ondernemers in de provincie Drenthe is de afgelopen maanden licht gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van de ING bank.
In de maanden januari tot en met september melden zich 2208 nieuwe ondernemers. Daarmee zit Drenthe, vergeleken met de rest van Nederland, ergens in de middenmoot. De meeste starters zijn te vinden in Utrecht, terwijl de grootste afname te merken is in Noord-Brabant.

In onze omliggende provincies is de daling kleiner. In de provincie Groningen is zelfs een lichte stijging te zien. Zo zien de cijfers er uit:

- Drenthe: -3,3%
- Groningen: 0,2%
- Friesland: -0,4%
- Overijssel: -5,8%

Volgens de ING Bank is duidelijk te zien dat de beginnende ondernemers vooral werken in de landbouw en de bouw. De bouwsector zit weer in de lift.

De bank verwacht dat de daling de komende weken tot het eind van het jaar niet meer wordt ingehaald. Dat heeft te maken met het feit dat er meer vacatures zijn en dat de werkloosheid licht daalt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl