2,5 jaar cel geëist tegen oom en neef uit Zwartemeer voor oplichting

ZWARTEMEER - Tegen de 49- jarige B.H. en de 31-jarige M.H. is door het openbaar ministerie een celstraf van 2,5 jaar geëist.

De oom en de neef uit Zwartemeer worden beschuldigd van payroll-fraude, faillissementsfraude, oplichting en belastingfraude. Justitie vervolgt de mannen ook voor deelname en leiding geven aan een criminele organisatie.
Tijdens een zitting vorig jaar werd al duidelijk dat de mannen voor meer dan 400.000 euro aan goederen hebben besteld maar daarvoor nooit hebben betaald. De spullen werden via spookbedrijven en zogenaamde katvangers verduisterd. De oom en neef zouden ook vele tonnen hebben binnengehaald door payroll-bedrijven op te lichten.

Medeverdachten

Maandagochtend werd de zaak tegen twee medeverdachten behandeld. Tegen een 62-jarige man uit 2e Exloërmond en een 51-jarige man uit Hilligom werden werkstraffen van 180 uur en voorwaardelijk celstraffen van twee maanden geëist. De mannen zouden valse facturen hebben ondertekend. Beide ontkennen de zaak bewust te hebben opgelicht.
De Noordelijke Fraude Kamer doet op 16 december uitspraak in deze zaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl