Drietal de cel in voor gewelddadige overval op zieke man in Norg

NORG - Voor het plegen van een overval in Norg moeten een 24-jarige man uit Pijnacker en een 49-jarige man uit Heerlen beiden vier jaar de cel in. Hun 25-jarige handlanger uit Eindhoven is veroordeeld tot drieënhalf jaar cel.
Een 77-jarige man werd vorig jaar augustus in zijn woning in Norg overvallen. De initiatiefnemer zou de man uit Heerlen zijn. Hij kreeg een tip dat in de woning van de terminaal zieke man veel geld en wapens zouden liggen. Hij bracht zijn beide handlangers naar Norg en wachtte zelf in de auto. De twee overvallers drukten het slachtoffer met geweld op de grond, haalden het huis overhoop en maakten uiteindelijk 265 euro buit. In het huis van de man, die vroeger jager was, waren geen wapens aanwezig. De zieke man werd gewond achtergelaten in zijn bed.

De dader uit Eindhoven kreeg een iets lagere straf, omdat hij de overval bekende en spijt betuigde. Het slachtoffer overleed ruim twee maanden na de overval.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl