Niet geschoten aan Maria in Campislaan in Assen

Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
ASSEN - De 26-jarige verdachte van een schietpartij in de Maria in Campislaan in Assen heeft niet geschoten. Dat is het oordeel van de rechtbank in Assen.
Wel heeft hij met het wapen gedreigd en ook wordt hij voor het bezit van het pistool gestraft. De rechter legde hem een celstraf van acht maanden op, waarvan drie voorwaardelijk. Ook krijgt hij reclasseringstoezicht en moet hij zich psychisch laten onderzoeken.

De man trok het pistool in juni tijdens een ruzie over een vrouw met een 33-jarige man. Volgens het slachtoffer haalde de veroordeelde de trekker over, maar de politie vond geen sporen van een schietpartij en mensen in de wijk verklaarden geen schoten gehoord te hebben.

De rechtbank noemde het wel ernstig dat de man het pistool had getrokken op klaarlichte dag in een woonwijk. Het grootste gedeelte van zijn onvoorwaardelijke straf heeft de Assenaar al tijdens zijn voorarrest uitgezeten. Half november komt hij vrij.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl