Man uit Geesbrug krijgt jaar celstraf voor bezit en handel in harddrugs

Vermoedelijk was de man onder invloed van drugs
Vermoedelijk was de man onder invloed van drugs
ASSEN/HOOGEVEEN - Een 30-jarige man uit Geesbrug moet een half jaar zitten voor het bezit van harddrugs. Ook moet hij zich laten behandelen voor zijn ghb-verslaving en krijgt hij reclasseringstoezicht.
De man beweerde niet in drugs te handelen, maar de rechtbank vond het uitdelen van drugs aan vrienden al genoeg om de man als dealer te zien.

Drugs
De politie hield de inwoner van Geesbrug op 3 juni aan in Hoogeveen. In zijn auto vonden agenten cocaïne, ghb, xtc en speed. De man verklaarde destijds dat hij die drugs ook zelf had gebruikt.

Opnieuw
Op 26 juli was de man opnieuw aan de beurt. Dit keer in Noordscheschut. Hij stond met een paar anderen op de parkeerplaats van de voetbalclub en had een tas met drugs bij zich. Hij probeerde te vluchten, maar kwam niet ver.

Penitentiair ziekenhuis
De man lag na zijn aanhouding een week in het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen, in verband met een overdosis ghb.

Omdat de man tijdens een proeftijd in de fout ging, moet hij een celstraf van vier maanden, die hem eerder voorwaardelijk was opgelegd, nu ook uitzitten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl