Lanting gaat rijden voor Duitse lowcost FliXbus

PROVINCIE - HOOGEVEEN/MÜNCHEN - Busonderneming Lanting in Hoogeveen gaat ritten uitvoeren voor de Duitse lowcost-busliner FliXbus. Lanting gaat de lijn Amsterdam - Groningen - Hamburg verzorgen.

Fernbus-onderneming FliXbus gaat op 30 oktober vijf nieuwe lijnen naar Nederland exploiteren. Voor Nick Lanting van het Hoogeveense busbedrijf is de nieuwe opdrachtgever een meer dan welkome vervanger voor het alsmaar teruglopende vervoer dat Lanting voor OV-bedrijven uitvoert en het mindere aantal touringcarreizen voor reisondernemingen. "De nieuwe lijn is voor ons behoud van werkgelegenheid en op termijn misschien uitbreiding", aldus Lanting.


Fernbus
In Duitsland is de 'fernbus' bezig aan een geweldige opmars en een concurrent voor trein en vliegtuig geworden. Niet op het gebied van snelheid, zegt Lanting, maar wel door de prijzen die veel lager zijn. FliXbus heeft al grensoverschrijdende lijnen naar Zwitserland, Tsjechië en Oostenrijk en daar komt Nederland nu bij. De langeafstandsbus vervoerde vorig jaar in Duitsland al acht miljoen passagiers. "De trein in Duitsland is erg goed, maar schreeuwend duur en voor veel passagiers niet te betalen. Een luxe bus met Wifi is een goed alternatief."


Er zit meer in de bus voor Lanting
De lijn die Lanting gaat exploiteren van Amsterdam naar Hamburg maakt tussenstops in Groningen, Oldenburg en Bremen. Twee Nederlandse collega-bedrijven gaan onder meer de lijn Berlijn - Enschede - Amsterdam voor hun rekening nemen. FliXbus wil er in 2015 nog zeven lijnen naar Nederland bij hebben. Lanting gaat dat busvervoer grotendeels uitvoeren samen met collega-busbedrijven.

Meer over dit onderwerp:
Hoogeveen
Deel dit artikel: