Zorgen bij D66 Assen over de brandweer

De brand in Amelterhout
De brand in Amelterhout
ASSEN - De partij D66 in Assen zet grote vraagtekens bij het laat aankomen van de brandweer bij een brand afgelopen weekend in de stad.
De fractie heeft hierover vragen gesteld aan het college van B en W. Een dubbele woning aan het Amelterhout in Assen raakte zaterdagavond onbewoonbaar door een felle uitslaande brand. Volgens omstanders deed de brandweer er bijna twintig minuten over om ter plaatse te komen. D66 stelt via de media te hebben vernomen dat de burgemeester onderzoek wil instellen naar het brandweeroptreden. De partij wil nu weten of dit klopt en wat er precies onderzocht wordt. Verder wil de partij weten of bij de brand andere korpsen zijn benaderd en wat de feitelijke aanrijtijd is geweest.

'Aanrijtijd te lang'

In Drenthe geldt voor de brandweer vanwege de plattelandsomgeving een aanrijtijd van 18 minuten. Landelijk geldt een aanrijtijd van 8 minuten. D66 verzette zich bij invoering tegen de tijd van 18 minuten voor Assen. Gezien de stedelijke omgeving was en is de aanrijtijd volgens D66 te lang, waardoor de veiligheid van inwoners in het gedrang komt.
Ook maakt D66 zich zorgen over de kracht van het Asser brandweerkorps. Onlangs gaf de burgemeester aan dat het brandweerkorps in Assen niet op volledige sterkte is, vanwege het vertrek van een groot aantal vrijwilligers. Pas halverwege 2015 is het brandweerkorps in Assen weer op sterkte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl