Linda de Vries; New Balance is minder luxe maar ik voel me hier prima

SCHAATSEN - Nadat de TVM-schaatsploeg ophield te bestaan, koos Linda de Vries uit Smilde voor New Balance. Ze verruilt daarmee de grootste schaatsploeg van de wereld voor een bescheiden ploeg met een stuk minder budget. Maar De Vries kan er prima mee leven.
'Het is misschien wat minder luxe, maar de vraag is of je dat nodig hebt om hard te kunnen schaatsen', aldus De Vries. En voorals nog bewijst ze het tegenovergestelde. In het Zuid-Duitse Inzell reed ze tijdens een trainingswedstrijd al een internationale toptijd van 4.05 op de 3 kilometer. Daarmee verbaasde ze haar nieuwe trainer Johan de Wit.

Haar nieuwe ploeg bestaat uit negen schaatsers, waarvan Bob de Jong de bekendste naam is. Verder rijden er drie Japanners. En volgens De Vries was het in het begin lastig communiceren, maar zijn ze op trainingstechnisch vlak zeker een aanwinst. 'Op het ijs zijn ze echt sterk. Je merkt wel een cultuurverschil. De jonge schaatsers doen alles voor de oudste van de groep. Dat is voor ons wel even wennen'.

De 1500 meter en de 3 kilometer worden voor De Vries komend seizoen het belangrijkste. Op die afstanden hoopt ze zich komend weekend, tijdens de Nederlandse afstandskampioenschappen, in ieder geval te plaatsen voor de wereldbekerwedstrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl