Geen onderzoeksgeld Speelgoedmuseum Roden

RODEN - Een meerderheid in de gemeenteraad van Roden wijst een lening van 65-duizend euro voor Speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden af.
Het museum had hierom gevraagd om te kunnen onderzoeken of een toekomstplan voor Kinderwereld haalbaar is. De collegepartijen Gemeentebelangen, PvdA en CDA/ChristenUnie en ook oppositiepartij GroenLinks wijzen dit verzoek af.

Toekomstplan van twee miljoen

Het toekomstplan kost naar schatting twee miljoen euro. Dat geld denkt het museum onder meer via sponsoring en donaties bij elkaar te krijgen. PvdA en CDA vinden dat het geld voor het onderzoek daar ook vandaan moet komen. Gemeentebelangen noemt het plan 'niet realistisch' en volgens de ChristenUnie vraagt het museum te vaak om geld.

Mogelijk einde Kinderwereld

Secretaris Geert Wolters van de Raad van Toezicht van Speelgoedmuseum Kinderwereld herhaalt wat hij vorige week al in de raadscommissie zei: "Als het toekomstplan voor het museum niet met voortvarendheid wordt aangepakt, betekent dat mogelijk het einde."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl