Pittige kritiek op keuzelijst Dialect Top 20

PROVINCIE - BEILEN- "Een mooi initiatief maar broddelwerk," zo typeert directeur Jan Germs van Het Huus van de Toal de verkiezing van de Dialect Top 20.
Bij die verkiezing van het landelijke VARA-radioprogramma 'Ha! Die Yora' kunnen luisteraars uit meer dan 260 streektaalnummers hun favorieten kiezen. Maar op de keuzelijst staan maar twee Drentse artiesten : Daniel Lohues en Mooi Wark.

Meer onvrede

Germs staat niet alleen in zijn forse kritiek op de lijst. De zangers René Karst en Harm Dijkstra hebben er ook geen goed woord voor over. Weliswaar kan er op 46 nummers van Lohues (met verschillende bands en solo) gestemd worden, maar artiesten als Duo Karst, Harm en Roelof, de Triantha's ontbreken en dat is volgens beide zangers erg jammer.

Geen reactie

Het radioprogramma wil niet reageren op de kritiek, maar wijst er wel op dat iedereen zelf nog één favoriet van buiten de lijst mag toevoegen. De Dialect Top 20 wordt zondag 9 november vanaf 20.00 uur uitgezonden op NPO 2.
Erikah Karst is het niet eens met de keuzelijst en spreekt haar ongenoegen uit op Twitter

Je kunt bij

">

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl