Eerste lening uit Drents MKB-fonds toegekend

DALEN - Het bedrijf Consejo in Dalen heeft als eerste Drentse onderneming een lening gekregen uit het provinciale MKB-fonds. Gedeputeerde Ard van der Tuuk leverde donderdag symbolisch een cheque af bij het bedrijf, dat verpakkingsmachines levert.
Het MKB-fonds werd in mei dit jaar door de provincie in het leven geroepen en is bedoeld om de economie een impuls te geven. Vooral kleinere bedrijven kunnen moeilijk geld lenen bij banken, terwijl ze toch goede vooruitzichten hebben. De provincie wil deze bedrijven helpen en heeft daarvoor 13 miljoen in het fonds gestopt.

Directeur en eigenaar Adri Timmer van het Daler bedrijf is blij met de lening. Het geeft zijn bedrijf de kans om onder anderen ICT-experts aan te trekken en op te leiden, waardoor de afhankelijkheid van externe bedrijven minder groot wordt. Het bedrijf is dit jaar al van drie naar zes werknemers gegroeid. Timmer verwacht dat het er enkele tientallen kunnen worden.

Eerder hierover:


💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl