Midden-Drenthe neemt aanbevelingen uit rapport sociale dienst over

Gerard Lohuis
Gerard Lohuis
BEILEN - De bestuurscultuur in Midden-Drenthe moet veranderen. Dat vindt de gemeenteraad en ook het college van B en W, die de aanbevelingen van het rapport over de sociale dienst overnemen.
Gisteravond werd in een extra raadsvergadering over het rapport gesproken. Het onderzoek kwam er na onthullingen van RTV Drenthe over vermeende misstanden bij de sociale dienst in Midden-Drenthe. Zo zouden bijstandsgerechtigden in hun ogen te snel gekort worden.

Uit het kritische rapport bleek dat de gemeente niet transparant opereert en dat beslissingen niet navolgbaar zijn, onder meer door het ontbreken van verslaglegging. Dat zou willekeur in de hand werken.

"We pakken in Midden-Drenthe graag praktisch aan", zei wethouder Gerard Lohuis gisteravond. "We vinden het leveren van maatwerk belangrijk en hebben een hekel aan onnodige bureaucratie. Dat mag natuurlijk niet leiden tot willekeur en rechtsongelijkheid. Wij moeten aan kunnen tonen dat we ons werk goed doen en hebben dan ook te leren van het onderzoek. We zullen meer dan we nu doen in concrete situaties opschrijven welke stappen we zetten en welke afwegingen we maken", aldus de wethouder.

Burgemeester Jan Broertjes maakte gisteravond bekend op te stappen naar aanleiding van het onderzoek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.