Windmolens bij Nieuw-Weerdinge, Barger-Compascuum en Erica

EMMEN - Het college van B en W van Emmen heeft vier kansrijke gebieden aangewezen voor het plaatsen van windmolens.
Het gaat om Pottendijk bij Nieuw-Weerdinge, de Zwartenbergerweg bij Barger-Compascuum, Noordersloot bij Erica en langs de N34 bij de Emmer wijk Delftlanden. Bij Nieuw-Weerdinge komt minimaal 50,5 megawatt, bij de andere drie minimaal vijftien megawatt. Het college heeft voor deze locaties gekozen, omdat ze minimaal 1.100 meter van woongebieden vandaan liggen.

Naast de vier kansrijke gebieden wees Emmen ook drie reservegebieden aan. Deze komen in beeld als een van de vier andere locaties afvalt. In december worden bijeenkomsten georganiseerd om inwoners van de gebieden te informeren. In juni 2015 wijst de gemeenteraad de definitieve locaties aan.

Steun
De Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines (NLVOW) en de Natuur en Milieufederatie Drenthe ondersteunen het plan van Emmen. Volgens de organisaties zitten er in het plan voldoende intenties, randvoorwaarden en aanknopingspunten om tot een goed resultaat te komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl