Slachtoffer pedo Van Willigenburg noemt boek verwerpelijk

RODEN - Een slachtoffer van Theo van Willigenburg heeft kritiek op het boek van de veroordeelde pedoseksueel.

Van Willigenburg, voormalig zakelijk leider van het Roder Jongenskoor, schreef een boek over zijn veroordeling wegens misbruik van drie minderjarige jongens in de Roder korenwereld. In een artikel in het Nederlands Dagblad zegt een van de inmiddels volwassen slachtoffers dat Van Willigenburg hiermee zijn naam probeert te zuiveren.


In het boek zouden halve waarheden en irrelevante en ongeloofwaardige zaken staan, met als doel verwarring te zaaien over de zedenzaak. Het slachtoffer vindt dit verwerpelijk en moeilijk te verdragen. Hij stelt dat Van Williegenburg schuld moet bekennen en het boek uit de handel moet halen.


NRC
Van Willigenburg kwam vorige week ook in het nieuws, omdat hij onder valse naam stukken in het NRC Handelsblad en de Volkskrant zou hebben geschreven. Hierin schrijft de man dat hij met veel plezier terugdacht aan de seksuele relatie die hij als 13-jarige had gehad met een volwassen man.


Twee keer
Van Willigenburg werd in 2005 veroordeeld voor ontucht met een 13-jarige jongen. Daarna keerde hij terug als zakelijk leider van het Roder Jongenskoor, om later te worden veroordeeld voor misbruik van drie minderjarigen.

Meer over dit onderwerp:
Roden
Deel dit artikel: