Marco Out 16 december als burgemeester aan de slag in Assen

Marco Out roept op tot samenkomst
Marco Out roept op tot samenkomst
ASSEN - Marco Out gaat 16 december officieel aan de slag als burgemeester van Assen. De ministerraad heeft hem vandaag voorgedragen voor benoeming met ingang van 16 december, op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse zaken
Dat is twee weken eerder dan verwacht, want aanvankelijk werd ervan uitgegaan dat Out per 1 januari benoemd zou worden. De 44-jarige Out is nu nog burgemeester van Borger-Odoorn.

Handtekening koning

De koning moet nog wel een handtekening onder de burgemeestersvoordracht zetten, en dan is de benoeming van Out tot burgemeester van Assen officieel bekrachtigd.

Out is lid van de VVD en zijn komst naar Assen is historisch, omdat de provinciehoofdstad decennia lang een burgemeester heeft gehad van PvdA-huize. Out is sinds 2008 burgemeester van Borger-Odoorn. Daarvoor was hij VVD-Statenlid in Groningen en gemeenteraadslid in Leek.
Out volgt burgemeester Heldoorn op die op 2 juli 2013 vertrok, omdat de gemeenteraad hem niet wilde herbenoemen na een eerste termijn van zes jaar. Sinds augustus vorig jaar is Carry Abbenhues waarnemend burgemeester van Assen.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl