Historische avond FC Emmen in Sittard: 1-8

De spelers van FC Emmen vieren de grootste zege ooit met de meegereisde supporters
De spelers van FC Emmen vieren de grootste zege ooit met de meegereisde supporters
VOETBAL - FC Emmen beleefde vrijdagavond een historische avond in Sittard. De formatie van trainer Joop Gall won met 1-8 en boekte daarmee de hoogste uitslag ooit sinds de Drentse club haar intrede maakte in het betaalde voetbal. Bovendien scoorde spits Roland Bergkamp de 1500e treffer van FC Emmen in haar profbestaan.
FC Emmen, dat vijfde staat in de Jupiler League en fier aan kop gaat in de strijd om de tweede periodetitel, begon wervelend in Limburg. Binnen veertien minuten stond het al 0-3, door treffers van Alexander Bannink, Roland Bergkamp en Tim Siekman. Kort voor rust zorgde Cas Peters voor de 0-4.

In de tweede helft zorgde Bannink voor de 0-5 en 0-6, waarvan één vanaf elf meter. Boy Deul scoorde ook een strafschop en zorgde zo voor de 0-7. Fortuna Sittard redde nog de eer, maar het slotakkoord was voor Cas Peters. Met zijn tiende van het seizoen maakte hij het historisch avondje van FC Emmen compleet.

Lees hier meer over de historische zege van FC Emmen in Sittard:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.