Roland Bergkamp scoort 1500e treffer voor FC Emmen

VOETBAL - Hij speelde maar een kwartiertje mee in het duel tegen Fortuna Sittard, maar tekende wel voor een historische treffer. Roland Bergkamp, de spits van FC Emmen, scoorde de 1500e treffer van de Drentse club in het betaalde voetbal. "Dat hoorde ik ook achteraf, hartstikke leuk natuurlijk. Dat pik ik toch maar even mee", aldus Bergkamp.
"Ik ben blij dat we zo'n zege behalen, maar ik baal wel dat ik maar zo kort heb kunnen spelen. Tijdens de warming-up schoot ik een bal en kreeg ik last van een spier in mijn bovenbeen. Het gebeurde in het slot van de warming-up, dus hoopte ik dat ik de pijn er nog wel uit zou lopen tijdens de wedstrijd maar helaas gebeurde dat niet. Da's toch wel jammer in zo'n wedstrijd, maar aan de andere kant heb ook ik wel kunnen genieten van ons spel."

"Of ik fit genoeg ben voor Roda JC volgende week? Dat hoop ik zeer zeker, maar het is nu nog lastig te zeggen. Ik denk dat ik maandag meer weet over de aard van de blessure", besluit Bergkamp die in Sittard zijn 6e goal van het seizoen maakte.

Statistieken:

Op 25 augustus 1985 maakte Cees Spaans in Roosendaal, tegen RBC, de eerste officiële treffer voor destijds nog de BVO Emmen. De honderdste treffer kwam op naam van Grads Fühler op 12 mei 1988 in het thuisduel tegen RBC. Niki Leferink scoorde op 4 april 2005 de 1000e treffer voor de Drentse club en deed dat in het thuisduel tegen Go Ahead Eagles.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl