Woonlasten van veel huurders in Drenthe te hoog

WESTERBORK - Veel huurders in Drenthe lopen kans op betalingsproblemen. De woonlasten zijn te hoog voor 40 tot 50 procent van de één- en twee-oudergezinnen en voor 60 procent van de eenpersoonshuishoudens. Dat blijkt uit onderzoek van Drentse wooncorporaties en huurdersorganisaties.
6200 huurders werkten mee aan het woonlastenonderzoek. Een gemiddelde huurder betaalt na verrekening van de huurstoeslag 420 euro huur per maand en daarbovenop nog energie, water en gemeentelasten. Huurders zijn daardoor gemiddeld 37 procent kwijt aan vaste lasten.

De wooncorporaties willen huurders helpen door slimme energiemeters en zonnepanelen te plaatsen. Bovendien overwegen zij mensen met lagere inkomens vooral in goedkope huurwoningen te plaatsen. Anderzijds willen ze met minister Stef Blok van Volkshuisvesting in gesprek om te voorkomen dat er wordt bezuinigd op de huurtoeslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl