ACV pakt eerste periodetitel

VOETBAL - ACV pakte vanmiddag op eigen veld de eerste periodetitel in de hoofdklasse C door CSV Apeldoorn met 2-1 te verslaan. Gill Göbel werd de grote man aan de kant van de Assenaren. Hij scoorde tien minuten voor tijd, na een prachtige pass van Nick Westebring, de winnende treffer.
ACV begon moeizaam tegen de 'angstgegner' uit Apeldoorn, waar vorig seizoen nog twee keer van werd verloren. Die angst was begrijpelijk, want na een schot van Van Schooten op de paal scoorde Van Oorspronk in de 25e minuut de 0-1. De aanvaller was sneller dan ACV-linksback Emas Weijer, kapte de verdediger prima uit en scoorde beheerst. ACV kwam kort voor rust op gelijke hoogte door een treffer van Robin Mulder, die scoorde na een afgemeten voorzet van Edu de Jonge Rosa. Mulder kreeg de treffer op zijn naam, maar Apeldoorn-verdediger Verstraten leek toch echt de ongelukkige doelpuntenmaker.

Na rust was ACV heer en meester, al was Apeldoor af en toe in de counter gevaarlijk. Toch was het wachten op de 2-1 en kansen kwamen er voor de ploeg van trainer Henk de Jong. Göbel, Van Dalen, Buurmeijer en Wagenaar scoorden echter niet. Met Imre de Jonge voor Edu de Jonge Rosa en met John van Dalen als extra aanvaller werd het alles of niets voor ACV. Het werd uiteindelijk alles. Een kopbal van Van Dalen had al de 2-1 moeten betekenen, maar even later bezorgde Göbel ACV toch de verdiende voorsprong en dus ook de 1e periodetitel.