Careman weer grote man Achilles 1894, zege op SWZ Sneek

Achilles 1894 wint thuis van Germania
Achilles 1894 wint thuis van Germania
VOETBAL - Achilles 1894 boekte zaterdagavond een prima thuiszege op SWZ Sneek. De ploeg van Theo ten Caat won met 3-2 van de nummer 2 in de hoofdklasse C. Grote man bij de Assenaren was Thomas Careman, die twee keer scoorde.
In de eerste helft waren de gasten de bovenliggende partij, maar Achilles 1894 ging met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in. Vlak voor rust scoorde Romano Djababoe.

Na rust scoorde Erolind Derguti de 1-1, maar toen brak de fase aan van Achilles-middenvelder Thomas Careman. Eerst schoot hij een vrije trap binnen en even later schoot hij een penalty binnen na een handsbal in het strafschopgebied: 3-1. Het betekende voor Careman zijn 7e treffer van het seizoen.
Achilles-invaller Marinus Gerding kreeg tien minuten voor tijd rood en met tien tegen elf kwam SWZ nog op 3-2 via Freerk de Jong, maar verder kwamen de Friezen, getraind door Berry Zandink, niet.

Achilles 1894 klimt door de zege naar de 8e plaats in de hoofdklasse C.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl