11 zondagclubs kunnen periodetitel pakken

De jeugdspeler is geschorst (archieffoto)
De jeugdspeler is geschorst (archieffoto)
VOETBAL - Elf Drentse amateurvoetbalclubs hopen vandaag de eerste periodetitel in de wacht te slepen. De koploper in de 1e klasse F, SVBO, kan een feestje vieren als de ploeg wint bij WVV in Winschoten. In de 2e klasse L maken TEVV en Germanicus onderling uit welke club de periodetitel pakt. Hieronder een overzicht van alle Drentse clubs die vandaag strijden om de eerste prijs van het seizoen.

SVBO heeft in principe aan een gelijkspel genoeg om, net als vorig seizoen, de eerste periodetitel in de 1e klasse F in de wacht te slepen. De Bargeroostervelders (die 17 punten uit 7 duels hebben en een doelsaldo van +17) gaan op bezoek bij middenmoter WVV in Winschoten. De twee overgebleven concurrenten in de strijd om de periodetitel, Dieze West (16 punten, doelsaldo +9) en Nieuw Buinen (15 punten, doelsaldo +9) ontmoeten elkaar in Overijssel.
De beslissing in de strijd om de eerste periodetitel in de 2e klasse L valt in Tweede Exloërmond waar TEVV en Germanicus elkaar ontmoeten. TEVV was tot vorige week koploper, maar door de eerste nederlaag van het seizoen bij Peize nam Germanicus de koppositie over. De club uit Coevorden heeft na 7 duels 19 punten, TEVV heeft er 18. Beelden van het duel TEVV - Germanicus zijn te zien in Onze Club op TV Drenthe om 18.15 uur.
Voor de eerste periodetitel in de 3e klasse B komen nog drie clubs in aanmerking: Beilen, Dwingeloo en FC Oldemarkt. Beilen heeft de beste papieren, met 18 punten. Dwingeloo heeft er 16 en FC Oldemarkt staat op 15. Beilen speelt thuis tegen FC Oldemarkt en Dwingeloo ontvangt Jubbega, een ploeg die dit seizoen nog niet heeft gewonnen. Overigens kan Beielen niet gokken op een gelijkspel, aangezien het doelsaldo van Dwingeloo beduidend beter is.
Ook Titan kan vandaag bij winst op vv Sweel een feestje vieren in de 3e klasse D, al is de ploeg van trainer Jan Vos wel afhankelijk van de resultaten die Valthermond en DVC'59 behalen. Bij winst van Valthermond op Raptim moet Titan nog even in de wachtkamer en datzelfde geldt voor de club uit Nieuw-Weerdinge als DVC'59 wint van Bargeres. Laten Valthermond en DVC'59 punten liggen en wint Titan, dan is de eerste periodetitel binnen voor de rood-witten.
In de 5e klasse D heeft SVZ de beste papieren de eerste periodetitel. De club uit Zeijen heeft net als Kloosterburen 16 punten, maar het doelsaldo van de Drentse club is beter (plus 19 om plus 9). Een zege op Woltersom, de nummer voorlaatst, moet dus voldoende zijn voor de eerste prijs in dit seizoen.
IJhorst, Pesse, GKC en HOC zijn die vier ploegen die op de laatste speeldag van de eerste periode in de 5e klasse F gaan uitmaken welke club de eerste prijs van het seizoen gaat pakken. IJhorst en Pesse hebben 16 punten uit 7 duels en hebben hetzelfde doelsaldo. Als Pesse weet te winnen bij Gasselternijveen dan moet het afwachten op het resultaat van IJhorst bij Zandpol. Wanneer Pesse en IJhorst punten verspelen dan maken ook GKC en HOC nog kans op de eerste periodetitel in de 5e klasse E.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl