Jan Hooiveld leidt WKE langs De Treffers

VOETBAL - WKE heeft op eigen veld gewonnen van De Treffers uit Groesbeek. Het Topklasse-duel tussen de nummer zeven en nummer drie van de ranglijst eindigde in een 4-1 overwinning voor de thuisploeg. Een hoofdrol was, wederom, weggelegd voor Jan Hooiveld, die bij drie van de vier Drentse treffers betrokken was

Zoals wel vaker dit seizoen kwam WKE eerst op achterstand. Na twintig minuten was het Stefan de Jong die namens De Treffers het net vond. Ruim tien minuten later bracht Kay Velda WKE op gelijke hoogte, na een prachtige steekbal van Hooiveld.

Hooiveld verzuimde vlak voor rust WKE op voorsprong te zetten. Na een sprint van 40 meter miste hij de kracht om de bal het laatste zetje te geven.

Ook na rust eiste Hooiveld de hoofdrol op. Nadat hij al een paar keer een medespeler alleen voor doelman Kornelissen had gezet, maar steeds zag dat de keeper van De Treffers te sterk was besloot de rechterspits van WKE dat het genoeg was. In de 72e minuut rondde Hooiveld beheerst af en liet Kornelissen kansloos.

In de slotfase bepaalden Guilliano Grot en Robbie Holder, na weer voorbereidend werk van Hooiveld, de eindstand op 4-1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl