Onnodige nederlaag Alcides in Malden

© archief
VOETBAL - In de Hoofdklasse C heeft Alcides nul punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Juliana'31, de nummer drie van de ranglijst. In het Gelderse Malden werd het 2-0, waardoor de Meppelers de derde nederlaag van het seizoen leden.

De eerste helft kregen de toeschouwers een tactisch steekspel voorgeschoteld. De eerste grote kans was voor Malden, waarna Yannick Kaluzi Alcides vlak voor rust op voorsprong had kunnen schieten. Zijn schot belandde in de handen van de keeper, waardoor beide ploegen met 0-0 gingen rusten.
Na een uur spelen was het Juliana'31 dat de voorsprong nam, doordat Huub Creemers uit een corner geheel vrijstaand de 1-0 kon binnenwerken. De thuisploeg raakte vervolgens de lat, waarna opnieuw Yannick Kaluzi namens Alcides een grote kans miste. Alcides ging drukken, maar moest toezien hoe een verdedigingsfout de 2-0 van Daley Hoogakker inleidde. Zo ging Alcides na een wedstrijd waarin het niet onverdienstelijk speelde zonder punten terug naar Meppel.

Alcides neemt het zaterdagavond op eigen veld op tegen stadgenoot MSC, dat met ruime cijfers won van Germania: 4-0.