TEVV en Germanicus scoren niet, Germanicus periodekampioen

VOETBAL - TEVV en Germanicus moesten in Tweede Exloërmond onderling uitmaken welke club aan de haal ging met de eerste periodetitel in de 2e klasse L. Het bleef 0-0, ondanks een penalty voor Germanicus en twee vrije kopkansen voor de thuisclub, waardoor de ploeg uit Coevorden de periodetitel pakte.
De wedstrijd op het winderige sportpark van TEVV was tegenvallend. Germanicus was weliswaar de beter voetballende ploeg, maar creëerde nauwelijks kansen en TEVV probeerde het vooral met lange ballen.

Na 25 minuten had Germanicus de score moeten openen, nadat Marco Verhoef werd gehaakt door TEVV-verdediger Maikel Kroeze. De toegekende strafschop werd echter jammerlijk gemist door Nick Schuiling.

Kort na rust kreeg Erwin Doorn uit een vrije bal de tweede grote (kop)kans op 0-1, maar de centrale verdediger van Germanicus kopte over. Amper een minuut later moesten de gasten met tien man verder. Herman Hindriks trok aan de noodrem om de doorgebroken Oguzhan Altun te stuiten. Rood was het terechte gevolg, maar ondanks een numerieke meerderheid wist TEVV niet veel kansen te creëren. Sterker nog, Germanicus bleef de betere ploeg. Dat veranderde in de slotfase toen de krachten bij de formatie van trainer Eric Prins wegvloeiden en TEVV wat opportunistischer ging spelen. Germanicus-keeper Björn Schimmelpenning bleek echter in bloedvorm. De 37-jarige keeper, die bezig is aan zijn laatste seizoen, keerde een kopbal van Michel van Brink en dé kans op de 1-0 twee minuten voor tijd van de 47-jarige invaller Willy Kral.